10 Mayıs 2016 Salı

YUMURTASIZ PASTA ARA KREMASI

 Malum herkes yumurta yiyemiyor.Yumurtaya alerjisi olan o kadar çok insan var ki.Bunların başında da çocuklar geliyor.Bir doktor tanıdığım vardı kızının ileri derece de yumurtaya alerjisi vardı.Gittiği otellerde bile kendisi mutfağa girer kızının yiyeceklerini hazırlardı.Bu konu da zorunlu olarak o kadar hassastı ki mesleğini bile yapamıyordu.Onun durumuna çok üzülürdüm.Ama evlat işte herşeyi biranda elinin tersi ile itebiliyorsun mecbur kalırsan.
Yavrum kızda o kadar alışmıştı ki bu duruma okula çocuklar yemek için ne getirirlerse getirsinler korkusunda yiyemezdi.Ne zor hastalıklar var değil mi?Allah kimseye çekemeyeceği dert vermesin verirse de dermanını versin.Özellikle çocuklarımız o kadar küçükler ki onlara ne olur birşey olmasın.
Bizde 1 hafta öncesine kadar arenimin hastalığı ile uğraşıyorduk.Rota virüsü kapmış aşısı da yok.1 hafta çocuğum ne yediyse kustu ve ishal oldu.bu hafta boyunca 1 kilodan fazla verdi.Bu hastalığın ilacı yok maalesef.Bol sıvı tüketsin dedi doktor.Neredeyse çocuk 1 hafta boyunca sadece su içebildi.Bir günde herhalde 7 kere felan kustu ve kaka yaptı.Neredeyse hastaneye yatırılacaktı.Ama çok şükür atlattık.Şimdi de galiba bağırsaktaki iyi şeyleri kaybettiği için kabız oldu.3 günde bir yapıyor nerdeyse.Çok sıkıntılı çooook.Bu konuda bilgisi olan veya bana bir akıl verecek olan varsa memnuniyetle dinlerim.Bu arada tarif şef deniz orhun'a aittir.

YUMURTASIZ PASTA ARA KREMASI TARİFİ:

MALZEMELER:



  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı su
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • yarımdan su bardağından az fazla mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI:


  1. Baştan söyleyeyim biraz tatlı bir krema oluyor.İsterseniz pudra şekeri oranını azaltabilirsiniz ama aynı kıvamı tutar mı bilemiyorum çünkü denemedim.
  2. Su,pudra şekeri ve vanilyayı derin bir tencereye koyun ve karıştırın.Sonra ocağın altını yakarak ateşe koyun.
  3. Şeker eriyince içine mısır nişastasını az suyla ezerek şekerli suya ekleyin.Muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebi kıvamına gelince balı ve tereyagını ekliyoruz ve yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  5. Ocaktan alınca kakaosunu ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. İsterseniz pasta kreması olarak yada süsleme de kullanabilirsiniz.Yani ganaj olarak kullanabilirsiniz.

1 yorum:

TATESAL dedi ki...

Ellerine sağlık canım benimde bala alerjim var...