22 Mayıs 2015 Cuma

SİHİRLİ BİR KEKE NE DERSİNİZ?

 Bu tarifi ilk gördüğümde çok heyecanlanmıştım.Hem az malzeme ile yapılıyor oluşu hem de görüntüsü beni cezbetmişti.Yerken suçluluk duyacağınız bir kek.(duramayıp bir daha yiyeceginiz ve kilolarınızı fazlalaştıracak cinsten çünkü)Her katmanın da ayrı bir tat alacağınız bir kek.Belki de buna kek demek haksızlık olur. 
 En güzel tarafı da her katmanını ayrı ayrı hazırlamıyorsunuz.Bir kere de hepsini yapabiliyorsunuz.Aslında görüntüsü daha kalın olacaktı ama ben yanlış pişirme tepsisi seçtiğim için ince oldu.Ama siz yaparken daha küçük bir kalıp tercih ederseniz katmanlar daha bir güzel ortaya çıkacaktır.tarif bu siteye aittir.Diğer tariflerine de bakabilirsiniz.
İşte tarif:

SİHİRLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta(akları ve sarıları birbirinden ayrılmış olacak)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 110 gr.margarin veya tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı un
  • 40 gr.kakao
YAPILIŞI:

  1. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
  2. Yumurtanın sarılarını aklarını birbirinden ayırıp ayrı kaplara koyun.
  3. Yumurta aklarını mikser ile iyice çırpın.Kar gibi beyaz ve kalıptan düşmeyene kadar çırpmaya devam edin.(üstteki fotograf)
  4. Yumurta sarılarını ve şekeri de ayrı bir kapta şeker iyice içinde eriyene kadar çırpın.
  5.  Yumurta sarılarının içine eritilmiş ve ılınmış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Yumurta sarılarının içine en son sütü de ilave ederek tekrar çırpın.
  7. ayrı bir kapta un ve kakaoyu karıştırın.İçine vanilyayı da ekleyin.
  8. Unlu kakaolu karışımın içine yumurta sarılı karışımı azar azar ilave ederek pürüzsüz olana kadar çırpın.
  9. En son olarak çırptığımız yumurta aklarını karışıma 3 seferde koyarak spatula ile yedirin.
  10. Margarin ile yağladığınız 20 cm 'lik kalıba karışımı yavaşça dökün.Dikkat edin dökülmesin.Çünkü baya sıvı bir karışım.
  11. önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri pişinceye kadar turun.Çıkardığınızda içi hala ıslak olacak bu normal korkmayın.
  12. Ilındıktan sonra buzdolabına koyun ve iyice soğumasını bekleyin sonra dilimleyip servis edin.
  13. Afiyet olsun.

1 yorum:

not defterim dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK