DAĞ KEKİKLİ VE SOYA SOSLU TAVUK BUT TARİFİ:
MALZEMELER:
- İstenilen kadar tavuk but
- 2 adet patates
- bol miktarda arpacık soğan(yoksa büyük soğanı da parçalayarak kullanabilirsiniz)
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 diş soyulmuş sarımsak
- 2 yemek kaşığı dolusu dağ kekiği salamurası(yoksa taze dağ kekiği de olabilir)
- 2 yemek kaşığı soya sosu(isteğe bağlı)
- zeytinyağı
- tuz,karabiber,acı pul biber,kekik
- Tavuk butlarını yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin.
- Patates eğer taze patates ise kabukları iyice yıkayıp kabuklu olarak istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Soğan ve sarımsakları soyun.
- Ben tavuğu ayrı tepside patatesi ayrı fırın tepsisinde pişirip ondan sonra birleştiriyorum.Ama siz hangisi kolayınıza geliyorsa öyle yapın.
- Zeytinyağının içine baharatları,soya sosunu ve dağ kekiği salamurasını ekleyin ve karıştırın.
- Tavukları ve patatesleri fırın tepsisine yerleştirin ve üstlerine zeytinyağlı sostan gezdirin.
- Tepsiye soyduğunuz soğanları ve sarımsakları yerleştirin.Ve önceden 200C ısıtılmış fırına verin.
- Pişmeye yakın iri doğradığınız biberleri ekleyin ve biberler kızardıktan sonra fırından çıkarın.
- Afiyet olsun.
3 yorum:
Kullandığınız soslarla ve dağ kekiği ile nefis olmuştur. Yoksa tavuklar kendi başlarına çok lezzetsizler. Zaten görünüşü de belli ediyor kendini. Ellerinize sağlık.
Dağ kekiği salamurasını çok merak ediyorum. Bizim oralarda böyle kekik var mıdır bilmiyorum. Anneme bir sorayım da yaptırayım :P Tavuğa nefis bir lezzet vermiştir eminim. Çok iştah kabartıcı duruyor. Ellerinize sağlık.
bu nasıl bişey yaa:) harika gözüküyor ellerinize sağlık!
Yorum Gönder