5 Ağustos 2013 Pazartesi

CENNET ÇAMURU TATLISI

Kilis yöresinin hem kolay hem yemesi zevkli tatlı tarifidir.Malum bayram yaklaştı.Bayramda aranızda olamayacagımdan dolayı hepinizin mubarek ramazan bayramı şimdiden kutlu olsun.Hepiniz sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirin.Ben annecigimin yanına gidecegim inşallah sizlerde sevdiklerinzle beraber bir bayram geçirirsiniz.Tatlı tarifimiz yapımı çok kolay olan bir tatlıdır.Mümkünse ılık servis edilmesini ve muhakkak kaymakla servis edilmesini öneririm.Oglum bayılıyor bu tatlıya bende evde eger(buzluga atıyorum kadayıfı)kadayıf varsa hemen yapıyorum o da afiyetle yiyiyor.Aslı aslında fıstık ile yapılıyor yeşil yeşil çok güzel oluyor o zaman ama ben evde ceviz oldugu için cevizli yaptım.Tercih artık sizin ister cevizle ister fıstıkla yapabilirsiniz.Sayfamdaki diger tatlılar cevizli ev baklavası ,baklavalık yufkadan şöbiyet,nevzine,yalancıktan ekmek kadayıfı,elagöz tatlısı,Cevizli sarma,Gül tatlısı,Büzme baklava,Künefe,Baklavalık yufkadan baklava,Milföylü şöbiyet tatlısı,İçli tatlı,Kaymaklı tatlı,Kaymaklı ekmek kadayıfı,Kakaolu revani,Şambalı tatlısı,cevizli kadayıf tarifi,Portakallı revani,Kadayıf dolması,bakabilirsiniz.Cennet çamuru tatlısının tarifine gelince: CENNET ÇAMURU TATLISI TARİFİ:
  • 500 gr.Tel Kadayıf
  • 100-150 gr.tereyag ve margarin karışımı(eritilip ılınmış olan margarin ve tereyag karışımı)
  • ceviz veya fıstık içi
  • yarım su bardagı toz şeker
  • kaymak(üstünü süslemek için)
  • 1 su bardagı su ,1 su bardagı toz şeker ve yarım limon ile hazırlanmış şerbet(hepsini tencereye koyun kaynamaya başlayınca 10 dk.sonra söndürün ve şerbet ılısın.Taltlıya şerbeti ılık verecegiz.)
  • tarçın(üstünü süslemek için) 
Tel kadayıfları bıçakla kıyıyoruz.Ocagın altını yakıyoruz ve orta boy tepsiye eritip ılıttıgımız yagı ekliyoruz ve üstüne kıydıgımız tel kadayıfları ekleyerek karıştıra karıştıra kadayıfa yediriyoruz.Bu arada ocagın altı hep açık olacak.Bir miktar kavurup yagını kadayıfa yedirerek kavuruyoruz.Kavrulan kadayıfları tepsinin ortasına topluyoruz ve 2 yemek kaşıgı kadar toz şekeri üzerine serpiyoruz.(bu şeker miktarı 500 gr.kadayıf için degildir siz bütün kadayıfı yapacaksanız şeker miktarını ve şerbet miktraını ona göre ayarlamalısınız)Bu tepsinin üstüne kadayıfı kaplayacak büyüklükte bir tabak kapatıp ocagın altını kısıyoruz.Çevire çevire her tarafının pişmesini saglıyoruz.Arada altının kızarıp kızarmadıgını kontrol ederek kıtır kıtır hale gelmesini saglıyoruz.Eger kadayıfın altı kızarmışsa üstteki tabagı kaldırıp kadayıfı ocaktan alıp karıştırıyoruz.Ve kıtırlıkların birbirine geçmesini saglıyoruz.Üstüne şerbeti azar azar döküyoruz.Bütün şerbeti bir anda dökmeyin.İlk başta yiyeceginiz kadar kadayıfa şerbet döküp gerisine sonra şerbet dökebilirsiniz.Şerbetinide kadayıfa iyice yedirip sonra üstüne fıstık veya ceviz içi döküyoruz.Fıstıgınıda karıştıra karıştıra kadayıfa yediriyoruz.Servis tabagına alıp üstüne kaymak koyup ve tarçın serpiyoruz.Servise hazır.
Afiyet olsun.

10 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık guzel bır tarıf ıyı bayramlar

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

nasılsın canım eline sağlık.
hayırlı bayramlar:)))

TuruncuTatlar dedi ki...

Eylemcim eline saglik cok sik gozukuyor tatli simdiden hayirli bayramlar..

anne eli gibi dedi ki...

adı ilginç kendi pek leziz görünüyor,eline sağlık.hayırlı bayramlar...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK İSMİDE GÖRÜNTÜSÜDE GÜZEL VE DEĞİŞİK BİR TATLI
SİZİNDE BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık,hayırlı bayram
lar,sevgiler...

Kübra dedi ki...

Hiç Duymamıştım, enteresan bir ismi var, ellerinize sağlık, iyi bayramlar

Unknown dedi ki...

Nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.iyi bayramlar dilerim,sevgiler.

Adsız dedi ki...

kilisli olmadığın kesin.Abuk subuk şekli bile birşeye benzemeyen tatlıya cennet çamuru demişsin.Benim sana önerim kilise gidip cennet çamurunun ne olduğunu öğrenmendir.Kilis yöremize ait bilmediğin tatlıları biliyormuş gibi sitende paylaşıp herkesi yanlış yönlerdirme

Unknown dedi ki...

adsız arkadaşım gerçek anlamda kilisli değilim ama orada dogdum orada büyüdüm orada okudum ve kilisli olmadığım halde kilisliyim demekten gurur duyarım.ilk önce bu yanlışını düzelteyim.sonra tarife gelince bu benim yorumum.ve kimseyide yanlış yönlendirmiyorum.isteyen arkadaşlar diger tariflere de açıp bakabilir bunda kısıtlama yok.