18 Mart 2009 Çarşamba

PATLICAN TAVA

Malzemeler:

  • 4-5 adet patlıcan

  • 2-3 adet domates

  • 250 gr.kuşbaşı et

  • 5-6 adet sivri biber

  • 1 yemek kaşıgı biber salçası

  • 4-5 diş sarmısak

  • sıvıyag

  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
Patlıcanları alaca soyun ve küp şeklinde dograyın.30 dakika tuzlu suda bekletin.(acısı çıkar)Kuşbaşı eti sıvıyag da kavurun.Etler suyunu çekince salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin.Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayın.Etlerin üstüne dökün.Üzerine küp küp dogranmış domates,biber ve sarmısagı ekleyin.Karıştırmayın.Baharatlarını katıp bir miktar su(eger domatesiniz sulu ise hiç eklemezseniz daha lezzetli olur) ekleyin.Kısık ateşte pişmeye bırakın.(etsiz de yapabilirsiniz)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: